Jouw eigen stijl voor de perfecte badkamer ontdekken

Jouw eigen badkamerstijl ontdekken? In 5 stappen kun je zelf jouw perfecte badkamer samenstellen in de sfeer die je wilt creëren. Het is echt niet nodig om een keuze te maken uit het beperkte standaard aanbod. Echt jouw eigen stijl toepassen en misschien beetje eigenwijs zijn, kan gewoon. Als jij er maar blij van wordt.

Een nieuw huis, nieuwe badkamer, verbouwen en inrichten

Een nieuwe badkamer, hoe spannend kan dat zijn, dacht ik in eerste instantie. Nou eigenlijk super spannend, leuk en uitdagend. Er komt meer bij kijken, dan je zou verwachten. En dat geeft niet, je moet alleen even weten wat dat dan is.

Naast deze eerste stappen, deel ik de komende tijd ook het vervolg. Zo kun jij ook je eigen badkamerstijl vinden en concretiseren.

Hoe mijn badkamerstijl is ontstaan

In ons nieuwe huis wordt de badkamer als eerste onder handen genomen, want deze is echt niet meer van deze tijd en heel erg klein.

Tijdens de bezichtiging van het huis, zagen we al hoeveel potentie het huis heeft. Het voelt nog steeds als een supermooi cadeau om een badkamer helemaal vanaf niets op te kunnen bouwen in mijn eigen stijl.

De sfeer die ik wilde creëren wist is al globaal. Door de vele reizen die ik heb mogen maken, ben ik in veel verschillende badkamers, of iets wat daarvoor moest uitgaan, geweest.

Al deze reiservaringen en opgedane inspiratie heb ik gemixt en is uitgangspunt voor de sfeer die ik wilde creëren. Een mix van reisinspiratie gecombineerd met een touch of strand, is mijn eigen stijl voor de perfecte badkamer die verder uitgewerkt is.

Dit heb ik gedaan aan de hand van een verzameling van verschillende beelden.

Zo ontdek je jouw eigen badkamerstijl

in 5 stappen
  1. Start met het verzamelen van items & beeldmateriaal waar je blij van wordt. Dit kan van alles zijn. Je zult zien dat er al bepaalde richting qua stijlen en sferen ontstaan.
  2. Maak vervolgens een keuze van items en beeldmateriaal die je echt wilt gaan gebruiken voor je moodboard.
  3. Vaak zie je in de eerste stap ook al items die je terug wilt laten komen in de badkamer. Verzamel al je wensen en visualiseer deze op een apart wensen bord.
  4. En dan ben je nu aangekomen bij de stap waar je de materialen en kleuren gaat concretiseren. Kijk steeds terug naar de borden* die je hebt gemaakt. Je zult zien dat het maken van de juiste keuze voor jou daarmee een stuk makkelijker is.
  5. Nu je weet welke materialen en kleuren je gaan gebruiken, ga je na waar je deze het beste kunt kopen. Of misschien wel zelf kunt maken.

Kies jij ervoor om ook je eigen stijl in de badkamer toe te passen?

Misschien kan ik je inspireren met de keuzes die ik hebt gemaakt voor onze badkamer.

Zo moest ik bijvoorbeeld wel even schakelen tussen de materialen die ik wilde toepassen.  Omdat ons huis houten vloeren heeft, was het verstandig en praktisch om andere materialen kiezen. En ik heb ze gevonden, zonder te veel van mijn eigen stijl af te hoeven wijken. Zo heb ik een supermooi alternatief voor een witte douchebak toegepast in de natte cel.

Een ding is zeker, je kunt ervoor kiezen om je eigen stijl ook in de badkamer toe te passen.

Nieuwsgierig naar het eindresultaat? Volg mij op Instagram, hier deel ik de voortgang van onze badkamerrenovatie in #onshuisaanzee