Intussen zijn de meeste vakanties van deze zomer weer voorbij en gaan wij zo langzamerhand meer naar binnen. Dit is ook het moment in het seizoen waarin er allemaal activiteiten plaatsvinden richting oktober, dé woonmaand. De winkels tonen nieuwe collecties en er zijn weer volop beurzen die de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van wonen en lifestyle laten zien.

Onlangs was ik op een beurs waar ik de nieuwe collecties op het gebied van wonen & lifestyle heb bekeken. Ook heb ik twee trendpresentaties bezocht. Genoeg informatie en inspiratie. Wil je wat veranderen of compleet vernieuwen in huis of gewoon op de hoogte blijven, lees dan snel verder. Dit is wat je de komende tijd gaat zien.

Natuur

De natuur wordt nog meer zichtbaar in huis. Buiten halen we letterlijk naar binnen en andersom. Denk hierbij aan vormen die lijken alsof ze echt in en door de natuur zijn ontstaan. Zoals een tafel van stenen in een vorm waarbij het lijkt of de stenen vanaf een berg bij elkaar zijn gerold door een stroming. Een beetje zoals de meubels in het huis van de Flinstones. Rauw en ambachtelijk.

Helemaal hip zijn nog steeds de natuurlijke materialen zoals rotan en bamboe. Ook de droogbloemen en grassen heb ik nog gespot.

Interieurtrend rotan naturellen
Poef aardewerk sierkussen geel terracotta. Interieur accessoires

De kleuren uit de natuur zijn geïnspireerd op de kleuren uit de woestijn. De warme en aardse tinten zoals oudroze, beige, geel, warm rood, terracotta blijven we zien in het interieur. Maar vergeet hierbij ook niet de blauwe tinten van de lucht en het water. Ook gaan we weer meer bruin zien in ons interieur. De associatie met de natuur zijn door de meeste merken opgepakt vanuit de gedachte dat we behoefte hebben aan rust om ons heen. Een vertaling van de behoefte even weg te blijven van de hectiek. De kleuren kun je associëren met de woorden sereen, fris, balans, rust en stilte. Deze uiten zich onder andere in de zacht vergrijsde kleuren zoals rood/roze – en bruin tinten en de pastellen, zoals we die nu al veel zien.

De verffabrikanten hebben vanuit dit uitgangspunt verschillende kleurenpaletten samengesteld met een centrale kleur van het jaar. Bij de één is de kleur van het jaar 2020 Tranquil Dawn, een zachte fris vergrijsde groen/blauw tint geworden. Bij de ander uit zich dit in een warme mix van kobalt- en inktblauw:Chinese Porcelain

gradiënt kleurverloop

Verloop in de kleuren gaan we zien. Rustig met een monochrome tint en wat spannender in een gradiënt.

Wandvaasje kleurverloop monochroom keramiek

Fantasie

Een tegenhanger is de gedachte dat wij ook behoefte hebben aan vrolijkheid. Plezier, beetje gek, lekker fris en luchtig. Vrolijke zachte kleuren, pastellen en kleurverlopen. De materialen zijn glimmend en hebben zachte vrolijke vormen. Ik moet een beetje denken aan een fantasie wereld. Hierbij zal de kleur neo-mint helemaal trendy gaan worden.

Pastel kleuren en vrolijke vormen in het interieur
trends 2020 Marmer gekleurd glas warm roze

Club scene

De laatste richting die ik wil beschrijven en nu ook al zien, heeft iets weg van de club scene. Rijke kleuren en materialen gecombineerd met spiegels, glimmende metaalachtigen en gekleurd glas. Zachte rijke stoffen in gordijnen en meubels.

Bar trolley Bar cart. Clubstyle goud fluweel rijke kleuren

Qua vormen en structuren zien we naast de rauwe onbewerkte natuurlijke vorm en structuur ook het vrolijke en speelse terug . Opvallend nieuw is de ribbel en het raster (grid). De piramide vorm en de zachte ronde vorm zien wij al een tijdje en blijft. Nieuw in de ronde vorm is de bobbel. Ook zullen we veel diagonale lijnen zien terugkomen.

Interieurtrends grid ribbels raster

Wil je wat veranderen of compleet vernieuwen in huis en wil je graag hulp bij het inrichten of stylen van een ruimte neem dan contact met mij op. Samen bespreken wij dan met welk persoonlijk interieuradvies jij het meest mee geholpen bent.

Weet je je woonsmaak nog niet zo goed of hebben jij en je partner een andere woonsmaak? de tips
‘Inrichten als je verschillende smaken hebt doe je zo…’ helpen je verder.