Alternatief voor een witte douchebak

Een gekleurde douchebak met een robuuste uitstraling past precies bij de sfeer van deze bijzondere badkamer. Naast dat het een mooi alternatief is voor een ‘gewone’ witte douchebak, is het in deze badkamer beter om toe te passen. Ontdek waarom het beter is en welk mooi alternatief is gebruikt. Zo kun je gemakkelijk een persoonlijke sfeer in de badkamer creëren.

Een mix van stijlen met een knipoog naar het strand

Toen wij ons huis kochten wisten we al dat de badkamer als eerste aangepakt moest worden. Ik wist precies welke sfeer ik wilde creëren. Een mix van stijlen die ik tijdens onze reizen heb gezien. Met een knipoog naar het strand, waar het huis naast staat

Deze sfeer heb ik gevisualiseerd met beelden en samengebracht in een moodboard. Dit moodboard is een perfect uitgangspunt waar je op kunt terugvallen als je net even te veel mooie dingen ziet.

Bij het ontwerpen van je badkamer in je eigen stijl zijn er veel mogelijkheden qua kleur en materiaal die je kunt gebruiken. Maak ook een moodboard en je ontdekt je eigen badkamerstijl. Ook heb je een goed houvast voor de keuzes die gemaakt moeten worden.

Welk materiaal voor de gekleurde douchebak?

Beton ciré is een supermooi materiaal en past perfect bij mijn badkamerstijl. Beton cire kun je ook prima gebruiken in de badkamer. Echter is het in ons geval afgeraden om beton cire ook in de natte cel te gebruiken.

De bestaande ruimte was erg beperkt voor een badkamer van deze tijd. Daarom hebben wij de badkamer iets groter gemaakt door een deel van een slaapkamer te gebruiken voor het douchegedeelte.

En omdat de verdiepingsvloer van hout is, werd ons afgeraden in dat specifieke deel beton ciré te gebruiken. Het is wel mogelijk als je de vloer eronder goed behandeld. Maar om de kans op scheuren te beperken in de natte cel, is het beter om een douchebak te plaatsen.

“ik wil geen ‘gewone’ witte douchebak”

Waarom ik een alternatief voor een witte douchebak wilde?

Okee, een douchebak. Dat is even schakelen. Maar ook gelijk helluup, ik wil geen ‘gewone’ witte douchebak. Dit is voor mij geen alternatief voor de beton cire vloer die ik in het badkamerontwerp heb opgenomen.

Een gekleurde douchevloer, met een stoere uitstraling past veel beter bij de badkamerstijl en de sfeer die ik wil creëren

Een gekleurde douchebak

En natuurlijk zijn er genoeg mogelijkheden die gebruikt kunnen worden in de natte cel. Voor onze badkamer heb ik een prachtig alternatief gevonden, die zowel praktisch als mooi is.

Ik heb gekozen voor een douchebak van composiet in een licht beige/crème kleur. De gekleurde douchebak heeft een granito look. Dit past perfect bij de andere natuurlijke materialen en kleuren.

Super blij ben ik met dit alternatief. En de gekozen tegels passen er supermooi bij. Op deze manier heb ik de sfeer die ik in de badkamer wilde creëren toch bereikt.

Ook jouw eigen badkamerstijl ontdekken? In 5 stappen kun je zelf jouw perfecte badkamer samenstellen in de sfeer die je wilt creëren