Hoe creëer je een persoonlijke sfeer in je interieur?

Sfeer woonaccessoires Moderne woonkamer Arte Behang Insero Uno

Decoratie & accessoires 

Hoe creëer je een persoonlijke sfeer in je interieur?

Door gebruik te maken van decoratie en accessoires zet je de puntjes op de i en creëer je een persoonlijke sfeer. Woonaccessoires zijn kleine verplaatsbare items zoals bijzettafeltjes, maar ook een leuke vaas of een gezellig plaid op de bank. Bij decoratie is er vaak sprake van een thema die door een versiering meer betekenis krijgt. Er is dus veel mogelijk om je eigen sfeer te creëren. En omdat je makkelijk kan wisselen en combineren met andere items, kan je voor elk moment een persoonlijke sfeer creëren.

De sfeer die je wilt creëren bereik je door verschillende accessoires in de juiste balans te plaatsen in je interieur. Dit doe je door gebruik te maken van bijvoorbeeld verschillende items die goed bij elkaar passen en deze op diverse plekken in je interieur te plaatsen. Hiermee zorg je dat het een geheel wordt en niet onrustig aanvoelt. Je hebt dus meerdere items nodig. Hoe je dat doet? Kijk maar eens naar de deze voorbeelden:

Planten & bloemen

Planten en bloemen zijn ook echte sfeermakers en niet makkelijk in een hokje van een woonstijl te plaatsen. Wel zijn er groentrends die goed passen in een bepaalde woonstijl of een seizoen. Maar planten en bloemen kunnen altijd en het hele jaar door.

Dé trend van nu: droogbloemen en grassen

Vorige jaar heb ik ze al gespot op de VTwonen & designbeurs en nu kan je er niet meer omheen. Dé trend van nu: droogbloemen en grassen (pluimen). Je ziet ze overal en op de meest creatieve manieren worden ze getoond.

Trend Droogbloemen en Pluimen VT wonen huis. Creëer een persoonlijke sfeer in jouw interieur
Decoratie Greenhuis Vaas muurverf Moss VT wonen & Design beurs 2019
Droogbloemen op doek Ariadne at Home woondecoratie. Creëer een persoonlijke sfeer in jouw interieur

Natuurlijk mag het echte groen ook niet in je huis ontbreken. Planten en bloemen zijn goed voor  je stemming en gezondheid. Je kan planten stylen in combinatie met andere plantjes en accessoires of één grote plant solo in de ruimte plaatsen. Wil je meer lezen over het stylen van planten? lees daarover meer mijn blog mini-planten-5-styling-tips-en-inspiratie .

Zowel in het warme basic interieur als in het moderne design interieur, past een plant.

Planten als accessoire VT wonen Earth huis. Planten zijn sfeermakers
Sfeer met plant Design lamp Mito Largo Wire Chair DWK. Plant als sfeermaker en accessoire.

Muurdecoratie

De decoratie aan de muur zoals een kunstwerk of fotolijsten blijven natuurlijk een prima mogelijkheid om jouw persoonlijke sfeer neer te zetten. Een wandkleed aan de muur is een trend die we ook steeds meer zien. Daarnaast worden items zoals verlichting en geluidssystemen in mooie kunstwerken op de muur geplaatst.

Dé trend van nu: Wandkleed en kunstobjecten met een functie

Muurdecoratie wandkleed Maarten de Ceulaer. Eigen huis & interieur. Trend wandkleed
Stijlvol wonen Bang & Olufsen luidsprekersysteem Wanddecoratie
Woonaccessoires Krukje maison tinystories kunstwerk earth huis VTWonen. Wanddecoratie

Wandkastjes

Kies voor een modern, vintage of juist een oud gebruikt kastje om aan de muur te hangen of speel met verschillende kastjes bij elkaar. Naast dat deze wandkastjes de sfeer die jij wilt bereiken goed vertalen, zijn ze ook nog eens super handig om spulletjes in op te bergen én om andere accessoires op te decoreren.

AriadneatHome kastjes aan de muur persoonlijke sfeer
Wandkastje wandlamp Jolandelijk Ariadne at Home 2019
Wandkastje zellige Hueso design tegelsop VT wonen & designbeurs 2019

Verschillende hoogtes, kleur en materiaal

Let bij het plaatsen van de verschillende accessoires en planten dat je gebruik maakt van verschillende hoogtes. Kijk verder naar de kleuren en materialen die je gebruikt. Niet te druk maar nog wel interessant is het gebruik van dezelfde kleurtonen.

Sfeer Accessoires en decoratie Spiegel rond Glazen kistjes warme tinten Earth huis

Als je interieur in de basis goed is, kan je deze dus prima met de juiste accessoires sfeervol stylen. Het leuke van het gebruik van woonaccessoires is dat je deze gemakkelijk kan aanpassen per seizoen. Combineer de laatste trends met jouw persoonlijke items met een herinnering of een reis die je hebt gemaakt.

Woonaccessoire Tafellamp Casa Gitane Wierrookhouder Marmer Zara home

Mocht je het toch lastig vinden om een gezellige sfeer te creëren, dan kan ik je helpen. Neem contact met mij op, dan kijken wij samen waar je het meest mee geholpen bent.

Misschien is mijn blog over de nieuwste interieur- en designtrends ook interessant voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *