Is jullie interieursmaak verschillend of gaan jullie samenwonen en weten jullie je eigen woonstijl nog niet zo goed? Hoe creëer je dan samen een interieur waar je allebei blij van wordt? Hier lees je hoe je je interieurstijl ontdekt én hoe je je huis kunt inrichten als je verschillende smaken hebt.

Modern design

..

Verschillende smaken combineren hoeft niet heel moeilijk te zijn

Het is nu echt tijd om de boel op te frissen en in te richten. Echter komen jullie er maar niet uit wat het moet worden. Jullie verschillende smaken zorgen ervoor dat de daadwerkelijke actie om de ruimte op te knappen en andere meubels te kopen blijft hangen. Het wordt uitgesteld en er verandert niets.

Met deze tips én een beetje wil om je eigen kijk op het geheel los te laten, komen jullie er vast wel uit.

..

Stap 1: verzamel jouw ideale interieur

Start met het verzamelen van beelden. Op deze beelden kan van alles staan. Een ruimte, een hele inrichting, een meubel of voorwerp. Verzamel ook kleuren en materialen die JIJ mooi vindt. Dit doet je partner ook.

Inspiratie kun je ook opdoen op Pinterest

Inrichten als je verschillende smaken hebt

..

Stap 2: vind overeenkomsten

Nu wordt het lastig! Ga elkaars bord niet beoordelen! Het is gewoon jullie eigen smaak en daar is nooit iets mis mee.

Je gaat nu dus niet beoordelen maar KIJKEN. Kijk wat er op de borden staat, zonder oordeel of je het wel of niet leuk vindt. Door op deze manier te kijken haal je de (globale) overeenkomsten eruit.

Breng de overeenkomsten bij elkaar en maak samen een nieuw bord met alléén de overeenkomsten. De andere verzamelingen (borden) met verschillende smaken haal je weg. Echt stop het ver weg!

..

Stap 3: Inrichten als je verschillende smaken hebt is leuk

Aan de hand van dit nieuwe bord, ga je kijken welke kleuren, materialen en meubels etc. passen. Nog steeds laten jullie je persoonlijke stijl los. Ook deze stap doe je nog even los van elkaar. Je ontdekt nieuwe mogelijkheden, hoe leuk is dat!

Droogbloemen landelijke stijl

.

Stap 4: De uitdaging

En dan komt nu het moment om misschien een beetje water bij de wijn te doen. Want jullie weten nu welke kleuren, materialen en meubels etc. bij jullie gezamenlijke bord passen. Maar de stijl dat is nu nog even een lastig punt.

Ga keuzes maken en meng de verschillende stijlen. Blijf wel dicht bij het nieuwe bord! Hiermee voorkomen jullie dat je terugvalt naar je eigen en verschillende interieursmaken.

Door de stijlen op deze manier een beetje te mengen en samen te brengen, zul je zien dat uiteindelijk jullie nieuwe interieur is ontstaan. Waar je natuurlijk extra trots op bent omdat je het samen hebt gecreëerd . En persoonlijker kan het niet zijn dan toch?

.

Inrichten als je verschillende smaken hebt doe je dus gewoon zo!

.

Lukt het jullie echt niet om afstand te nemen, dan is de hulp van iemand die dat wel kan de oplossing. Iemand die neutraal is én de ervaring heeft om verschillende smaken en stijlen samen te brengen. En die iemand dat ben ik! Ga jij de uitdaging aan?

Leuk, neem contact met mij op en laten we beginnen.

.

Ben je zover om te gaan inrichten? lees hier 5 praktische tips om de ruimte optimaal te benutten. En download de gratis digitale checklist