Ben jij ook zo nieuwsgierig naar de kersttrends, kerstthema’s en kleuren voor de kerst van 2019?  Ik laat je weten welke thema’s en kleuren we dit jaar zien in de kerstballen, kerstdecoratie, kerstversiering, kersthangers en accessoires. En op verzoek een handige shop de sfeer. Lees snel verder…

Al vroeg in het jaar zijn er beurzen waar de nieuwste ontwikkelingen en trends worden getoond. Inkopers doen hier inspiratie op en kopen vast in voor de kerst. Elk bedrijf geeft een eigen thema aan de presentatie van de kerstdecoratie. Echter zijn de volgende trends in kleuren en materiaal herkenbaar en gemeengoed. Ik heb een verdeling voor je gemaakt in Figuren & Dieren, Kleuren, Materialen.

Figuren en Dieren

kersttrends 2019 kersthanger dierenprint luipaard tijger

Dit jaar zien we naast de rendieren, ijsbeer en pinguïn ook dieren uit het warme zuiden. Dieren uit de Amazone die de jungle vibes versterken en de mooie printen van de dieren uit Afrika. Kersthangers en kerstballen van de zebra, panter, toekan, papegaai tot gouden apen. In de traditionele stijl heb ik het gebruik van de notenkraker figuren en ouderwetse snoepjes, ja heel veel snoep, gespot.

Zuurstok kerststokjes kerst snoep

Ook in de kersttrend of misschien moet ik schrijven “vanzelfsprekend ook in de kersttrends” is plaats voor fantasie. Kerst 2019 is van de unicorn ook wel eenhoorn genoemd. Gecombineerd met zachte pastellen en veren creëer je een mooie sprookjesachtige sfeer.

Unicorn kerstboom Unicorn kerstbal eenhoorn kerstversiering decoratie. Kersttrend 2019

Kleuren

Zowel de kleuren van het koele noorden als het warme zuiden zien wij terug. Ik vind de mosterdgele kleur in combinatie met de warme oranje tot bruin tinten heel leuk en verrassend. Natuurlijk wel in combinatie met wat glimmers, dat hoort wat mij betreft bij kerst. Die glimmers zien we ook in de kersttrend terug hoor. Veel goud. Goud is makkelijk in elke stijl toe te passen.  

kerstdecoratie kerstster goud zilver hout. kersttrends 2019

De koele kleuren zoals blauw, turquoise en groen, zien we in prachtige tinten. Van denim, ijsblauw tot aqua groen. Prachtig onderling en in combinatie met wit te combineren. Door hier zachte materialen zoals bijvoorbeeld veren of een nagemaakte dierenhuid aan toe te voegen, krijg je een gezellige warme uitstraling.

Noorpool kerst Winterwonderland blauwe kleuren

Een beetje chique uitstraling kan je creëren door goud te combineren met rijke kleuren en materialen. Dit kan door bijvoorbeeld met zwart, bruin of de warme roze tinten te werken. Van bordeaux tot zachtroze, we zien ook hier alle tinten terug.

En dan zijn er natuurlijk ook de klassieke kerstkleuren zoals rood en groen. Verrassend is de combinatie met de moderne groene kleur en soft neon. Dit gecombineerd met zilver.

kerstaccessoires klassieke kersdecoratie neo mint bessentak
kersdecoratie Klassiek Engels kerst ruit

In een eerder blog heb ik de nieuwste interieur- en designtrends beschreven, deze herken je ook in de kerstdecoratie en kerstversiering . Waaronder de beige en bruintinten. Deze tinten zien we, naast zwart en wit, nu ook in de kerstversiering en decoratie. Stoere bruine metaalachtige kerstballen en kerstballen van glas in mooie neutrale en bruin tinten.

Materiaal

kerstballen kersthanger rudolf
Kerstdecoratie kerstbal fluweel roze

Echt zo mooi zijn de kerstballen van fluweel. Deze kerstbal is om te aaien en kan ook in de stoere kerstdecoratie toegepast worden. Fluweel zien we in andere accessoires terug. Denk hier bijvoorbeeld aan een kussen of leuke decoratieve en handige boxen. 

decoratie rendier hert goud gele vaas

Natuurlijke materialen als hout, steen, kurk en leer zien we ook terug in de accessoires en decoratie. Als het even kan wel met een ruige stoere touch. Uitstekend te combineren tot veel verschillende sferen. Van knusse berghut tot ingetogen Scandinavische sfeer.

Kunstbloemen en pluimen, met een mooie glim erover, ook met de kerst. Veren van de pauw en mooie parelkettingen die je doen denken aan de art deco periode, en natuurlijk ook goed passen in de botanische sfeer.   

Nog niet echt beschreven maar wel leuk en opvallend vind ik de wereldse uitstraling die we ook terugzien in de kerstdecoratie en kerstaccessoires. We zien ook veel veren en decoratie in de sfeer van een stoere western en indianen.

Kersttrends 2019, welke kerstdecoratie en accessoires kies jij deze kerst? 
kerstbal koper geel kussen franje

Kersttrends 2019

De kersttrends in 2019 gaan en kunnen dus alle kanten op. Het is dus veel. Veel in kleur, materiaal en thema’s. Dat maakt het aan de ene wellicht kant lastig om te kiezen en aan de andere kant ook ontzettend leuk om je eigen sfeer te creëren

Het leuke aan deze kersttrends is dat je deze gemakkelijk kan combineren met de accessoires die je al in huis hebt. Ook kan je door een paar items aan te schaffen al helemaal trendy zijn met je kerstdecoratie. Ik hoop dat ik je met mijn beelden al hebt kunnen inspireren en wens je nu al vast een hele fijne tijd. Mocht je nog meer inspiratie willen opdoen of gewoon de sfeer vast proeven? Intussen zijn er al op diverse plekken kerstshows te bezoeken die de laatste kerstdecoratie tonen.

Meer inspiratie voor het inrichten van je huis, balkon of thuin vind je op mijn Pinterest borden.

Mijn Favorieten

Misschien is mijn blog Kersttrends 2020 – Kerstdecoratie kleuren en sfeer ook interessant voor jou.

kerstversiering