Kerst 2020

Welke kleuren en sfeer thema’s zien we in de kersttrends van 2020? Ontdek & shop de mooiste kerstdecoratie en accessoires voor thuis.

Al vroeg in het jaar zijn er beurzen waar de nieuwste ontwikkelingen en trends worden getoond. Inkopers doen hier inspiratie op en kopen vast in voor de kerst. Elk bedrijf geeft een eigen thema aan de presentatie van de kerstdecoratie.

Welke trends we dit jaar zien? Wederom weer heerlijke thema’s. De bekende thema’s in een nieuw jasje én nieuwe, zoals een luxe loft sfeer of een vrolijk sprookjesbos. Juist nu is het fijn om het thuis extra gezellig te maken, dus lees snel verder.

Kleuren

De kleuren zijn dit jaar iets warmer en zachter. Bruine tinten in ons interieur zijn weer helemaal terug. Ook in de kerstdecoratie en kerstaccessoires zien we bruin in de verschillende thema’s terug. Dit maakt dat er sfeervolle en verrassende combinaties ontstaan. Bijvoorbeeld het gezellige sfeertje in een berghut met een warme tint blauw en bruin.

Boven op de berg, met deze items zit je er sfeervol bij:

Vergrijsde tinten en zachte pastel kleuren passen heel goed in een landelijke sfeer. Roze, lila, camel bruin, pastel groen, een kleine opsomming van kleuren in de kerstdecoratie en woonaccessoires.

Klassieke kerstkleuren, zoals groen, rood en wit, zijn er ook weer gewoon bij. Dit jaar zijn deze in de Scandinavische sfeer zichtbaar. Mooi aangevuld met houten kerstaccessoires.

Voor een chique uitstraling is de combinatie van zwart met goud aangevuld met een paars accent helemaal 2020.

Kerstthema's en figuren

De verschillende kerstthema’s geven je inspiratie voor een heerlijke sfeer. Zoals aangegeven heeft elke organisatie de kersttrends gebundeld in eigen thema’s. Welke naam er ook gegeven is aan het thema van de kersttrends 2020, kerstdecoratie zoals deze zie je overal terug:

Dierenprints

Ja ja, ze zijn er dit jaar ook nog bij, de dierenprints. In combinatie met de bruine kleuren die we zien in de accessoires en decoratie, kun je een heerlijke ‘out of Afrika’ sfeer creëren.

Klingelingeling

Mooie houten of stoere robuuste klokken. Het maakt niet welke kleur of van welk materiaal, het hoort wat mij betreft gewoon bij kerst. Dit jaar is er volop ingekocht, dus welke sfeer je ook wilt creëren, genoeg keuze.

Sterren en sneeuwvlokken

En heldere hemel vol met sterren en de sneeuwvlokken die vanuit de hemel naar beneden dwarrelen. Ook de ster is een figuur die niet mag ontbreken bij kerst. Nieuw is de sneeuwvlok, eigenlijk een bijzonder mooi dingetje om zeker in huis te halen.

Sprookjesbos

Vorig jaar zagen we veel eenhoorns in een prachtige witte sprookjesachtige omgeving. Dit jaar vinden we heerlijke vrolijke kleuren in het sprookjesbos. Met paddenstoelen en elfjes creëer je in een handomdraai een mooie fantasiewereld. Het thema sprookjesbos heb ik ook een keer gebruikt in een ontwerp voor een meisjeskamer.

Neem het sprookjesbos als uitgangspunt voor de kersttafel. Kleuren als groen, roze en wit passen hier uitstekend bij. Kleed de tafel aan met vers groen en leuke sprookjesachtige decoratie.

Kersttrends 2020 - Kerstdecoratie kleuren en sfeer

En natuurlijk zien we in de kerstdecoratie ook prachtige droogbloemen en kersttakken zoals de Judaspenning. Verwerk deze in je bloemstukken en kerstkransen of als kleine versiering op de kersttafel.

Laten we gewoon genieten van de dingen waar we wel invloed op hebben, zoals de mooie gezellige versieringen en de extra aandacht voor de kersttafel. Hieronder vind je mooie items die je gemakkelijk online kunt shoppen.

Shop the look

 

Meer inspiratie om het thuis praktisch en gezellig in te inrichten vind je op mijn Pinterest borden.

Producten in deze shop the look bevatten affiliatie links. Als je iets besteld via deze link, dan ontvang ik een kleine commissie. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.