Miniplanten 5 stylingtips en inspiratie

De trend voor 2019 is verschoven naar de grotere plant, echter ben ik nog steeds erg blij met mijn kleine plantjes. Naast dat ik ze leuk vind om mee te stylen heeft het ook nog een praktische reden, namelijk dat ze goed passen op mijn schilderijenplanken. De vele mogelijkheden die je hebt om jouw miniplantje(s) er goed uit te laten springen en hoe ik dat doe deel ik hieronder. Inspiratie en tips voor het stylen van miniplantjes.

Tip 1. Maak een podium

Een miniplantje heeft een podium nodig en leent zich uitstekend om in een groepje op dat podium te staan. Juist dat maakt dat het miniplantje goed tot zijn recht komt. Een podium is een soort kader waarbinnen je miniplantjes stylet.  Dat kader kan je letterlijk creëren door er iets onder te leggen of gewoon door een paar items bij elkaar te stylen. Op deze foto heb ik gebruikt gemaakt van een serveerschaal op voetjes. Een heel duidelijk podium.

mini planten 5 stylingtips en inspiratie. serveerschaal IKEA

Tip 2. Gebruik hoogte verschillen

Als je jouw podium gaat stylen, maak dan gebruik van verschillende hoogtes. Op deze manier blijft het geheel interessant om naar te kijken. Het gebruik van verschillende hoogtes kan je ook goed toepassen in een ruimte, de ruimte gaat hiervan meer leven. Wil je graag hulp bij het inrichten of stylen van een ruimte neem dan contact met mij op.

Tip 3. Kleur en materiaal

Zorg dat de kleuren en materialen in evenwicht zijn. Dit doe je door te kiezen voor bijvoorbeeld drie terugkerende kleuren en/of materialen. Hier heb ik gebruik gemaakt van de kleur zwart, terracotta en de beige houttint en qua materiaal aardewerk, hout en staal.

Wil je graag een kleurrijk bont geheel, kies dan voor één materiaalsoort, bijvoorbeeld dezelfde geglazuurde potjes in verschillende kleuren. 

eettafel stylingtips met planten en miniplantjes

Tip 4. Plantvorm en kleur

Gebruik verschillende plantjes qua vorm en structuur. Denk hierbij aan een fijn blad, dik grof blad, rond blad, staande groei, hangende bloei etc. Ook deze afwisseling zorgt voor een levendig geheel. Zie hier de verschillende effecten.

miniplantjes 5 stylingtips en inspiratie philodendron dracaena
Planten op fotolijstplank stylen

Tip 5. Combineer met een grotere plant of andere items

De miniplant is makkelijk te stylen en kan daarom ook heel goed in combinatie met een wat grotere plant of een ander item. Je kan hier denken aan een grotere plant, kaarsen, een klein lampje. leuke doosjes en schilderijen of posters. Ik vind het erg sfeervol om miniplantjes te gebruiken tussen mijn foto’s op onze schilderijenplanken.

eettafel stylen met planten

Tips 6 (bonus)

Als je je podium gaat stylen kan je soms al met een kleine aanpassing een andere sfeer creëren. Zo kan je de styling bijvoorbeeld afstemmen op het seizoen, een feestperiode of thema. 

zomerstyling VW ananas

Dus pak alle leuke spulletjes die je hebt bij elkaar en ga combineren en schuiven tot je tevreden bent. 

Veel plezier,

Venessa