Advies inrichting woonkamer Berkel en Rodenrijs

Een advies voor praktische & sfeervolle inrichting

Dit leuke stel uit Rotterdam heeft mijn advies gevraagd voor de inrichting en aankleding van de woonkamer in hun nieuwe huis.

De nieuwe woonkamer in is door een uitbouw erg groot. En door een grote pilaar / steunpaal in de ruimte, zagen zij zelf niet direct hoe de woonkamer het beste ingedeeld kon worden.

Naast een advies voor de meest praktische indeling van de ruimte, zijn ook alle sfeer en stijl onderdelen uitgewerkt in dit interieurplan.

Indeling woonkamer

Door een pilaar bijna in het midden van de woonkamer, een mooie open haard én een grote raampartij naar de tuin, was het een leuke uitdaging om een fijne indeling te maken.

De huidige meubels wilde ze graag meenemen naar het nieuwe huis.

Tijdens de intake is tevens duidelijk geworden welke activiteiten wenselijk zijn.

Rekening houdend met de wensen en huidige maten van de meubels, heb ik verschillende mogelijkheden gevisualiseerd en toegelicht.

Op een van de uitwerkingen heb ik een ontwerp van een maatwerk kast opgenomen.

Deze maatwerkkast is een uitstekende oplossing voor deze ruimte. Op deze manier is een fijne en praktische indeling mogelijk. Ook is optimaal gebruik gemaakt van de pilaar. De pilaar die eerder een sta in de weg leek te zijn.

Stijl en sfeer

De indeling is een van de onderdelen van dit totale interieurplan.

Ook een compleet en concreet stijl & sfeeradvies maakt onderdeel uit van dit advies. Denk hierbij aan een advies voor onderdelen zoals raambekleding, accessoires, verlichting, armaturen, wandbekleding en planten. 

Dit alles is uitgewerkt met concrete visualisaties, productomschrijvingen en toepassing daarvan in de ruimte.

Kleuradvies woonkamer

Mij is gevraagd om in de woonkamer een warme sfeer met karakter  aan te brengen. De woonkamer moest een frisse uitstraling met vrolijke kleuren en contrasten krijgen. Maar de lichte woonkamer moest nog wel relaxed en rustig aanvoelen.

De bewoners hebben verschillende woonsmaken die ik samen heb gebracht in een ontwerp met een lichte basis van naturel kleuren als uitgangspunt. Een warm contrast is de toevoeging van een koper/oranje kleur.

In het kleuradvies voor de muren in de woonkamer , is zowel behang als verf opgenomen. 

Deze kleuren samen met enkele accentkleuren zijn verdeeld over de woonkamer.  Hierdoor is balans en rust gecreëerd.

Daarnaast heb ik speelse vormen, mooie structuren en verschillende materialen gebruikt. Dit maakt dat de woonkamer rustig aanvoelt en tocht voldoende levendigheid heeft.

Advies inrichting woonkamer

Vind jij het lastig om een ruimte goed in te delen? Wil je graag je huidige meubels mee verhuizen en heb je geen idee of het wel past? Wil jij graag wat hulp bij het maken van de beste kleur-of materiaalkeuze? Of wil je ontdekken hoe je de juiste sfeer kunt creëren in je nieuwe huis?

Door mijn ervaring als interieurstylist weet ik dat er altijd mogelijkheden zijn, ook voor jouw ruimte! Je moet alleen even weten welke ingrediënten bij manier van leven en de ruimte passen. En die kan ik je geven.

Bekijk de mogelijkheden en ontdek wat ik voor je kan betekenen.

Meer inspiratie en ideeën vind je op mijn Pinterest borden.