Babykamer genderneutraal

Interieuradvies Berkel en Rodenrijs

Als onderdeel van een compleet interieurplan, is mij ook gevraagd een Stijl & Sfeeradvies voor de babykamer uit te werken. De toen nog aanstaande ouders wilde de babykamer graag genderneutraal aankleden.

Dit advies is uitgewerkt met onderdelen zoals kleur, materiaal en meubelstijl. In een 2D schets visualiseer ik een toepassing van eventueel te gebruiken kleuren en materialen.

Kleur, Stijl & Sfeer

Naar aanleiding van de intake met de ouders, heb ik gekozen een safari thema te gebruiken. Hier komen rustige én stoere neutrale kleuren zoals beige, terracotta, okergeel in voor. Mooie kleuren die gezien de ligging van de babykamer ook heel goed tot hun recht komen.

De voorgestelde sfeer- en kleurindicatie hebben we aan de hand van het moodboard besproken.

Babykamer genderneutraal inrichten

Door te werken met neutrale tinten en licht hout ontstaat er een rustige basis met voldoende levendigheid. Een leuk accent krijg je door een gedeelte van de muur te behangen.

Dit heb ik uitgewerkt in twee sfeerborden. Waarbij twee verschillende soorten behang met een dieren thema zijn gebruikt. Hierdoor kregen de ouders een goede indruk van de verschillende uitstralingen die de twee soorten behang aan de ruimte geven.

Verder mogen natuurlijke materialen zoals riet, bamboe of rotan natuurlijk niet ontbreken in een Safari thema.

Praktische indeling van de babykamer

De bestaande houten vloer in de babykamer blijft behouden. Om deze goed te integreren, heb ik gekozen om witte houten meubels te gebruiken.

De voorgestelde meubels kunnen praktisch in de ruimte geplaatst worden én zijn qua uitstraling gemakkelijk te combineren.

Enkele meubels zijn neutraal qua uitstraling en functie. Waardoor deze gemakkelijk kunnen ‘meegroeien’ en dus langere tijd gebruikt worden.

Babykamer genderneutraal aankleden

In de uitwerking heb ik een aantal accessoires en gebruiksitems geadviseerd waarbij de kleuren uit het behang terugkomen. Ook in de verlichting is geadviseerd om eerder gebruikt materiaal terug te laten komen.

Door kleur en materiaal over de ruimte te verdelen ontstaat er een goede balans en creëer je rust.

Met dit persoonlijke interieuradvies, weet je precies welke items, kleuren en materialen jij nodig hebt om jouw ideale sfeer te creëren.

Neem contact op en kom erachter welke ingrediënten jij nodig hebt voor een interieur dat in balans is qua aankleding.

Kijk voor meer inspiratie op mijn Pinterest borden