Badkamer ontwerp

Een badkamer ontwerp waarbij de ruimte praktisch is in gebruik en een wereldse uitstraling heeft.

Op basis van deze wensen en de levensstijl van de bewoners heb ik een badkamerontwerp gemaakt . Dit is verder uitgewerkt in een interieurplan. 

Zowel de indeling van de ruimte, als het gebruik en toepassing van materialen zijn maatwerk.

Maatwerk in de badkamer

Deze badkamer renovatie is een van de eerste ruimtes die in dit huis verbouwd gaat worden.

Omdat de huidige badkamer niet meer van deze tijd is en de ruimte erg beperkt word een deel van een slaapkamer gebruikt om te badkamer te vergroten.

Dit maakt het mogelijk om de badkamer helemaal vanaf niets op te kunnen bouwen in de gewenste stijl.

Een leuk project waarin de uitgesproken badkamerstijl en sfeer goed vertaald is naar kleur, materiaal en de toepassing daarvan.

Gezien de mogelijkheden van de ruimte heb ik veel maatwerk toegepast in de badkamer. 

Zo heb ik de inbouwkasten ontworpen en op maat laten maken. Ook douchebak is op maat gemaakt en speciaal voor deze badkamer samengesteld. Uiteindelijk is er bewust gekozen voor  een gekleurde douchebak in plaats van een witte douchebak. Niet alleen een gekleurde douchebak maar ook het soort materiaal is afgestemd op de mogelijkheden van deze natte cel.

Stijl en sfeer

De vele reiservaringen en de inspiratie die daarbij is opgedaan zijn uitgangspunt voor de sfeer die ik wilde creëren. Een wereldse uitstraling gecombineerd met een touch of strand.

Hiervoor zijn veel natuurlijke en robuuste materialen toegepast in de badkamer.

Een basis van lichte naturel kleuren, maken dat de badkamer een sfeervolle en frisse uitstraling heeft.

De gebruikte materialen, zoals beton Cire, de tegels, de waskommen en het badkamermeubel, hebben een doorleefde uitstraling. Dit geeft levendigheid aan de ruimte.

Bekijk bij de inspiratieblogs welke keuzes ik gemaakt heb in dit badkamer ontwerp. Je kunt daar ook lezen welke materialen gebruikt zijn en waarom ik bepaalde keuzes heb gemaakt. 

Op mijn  Instagram kun je de gehele (badkamer) renovatie volgen.