Keuken inrichten

Woonkeuken inrichten met stoere materialen en frisse kleuren

Een keuken inrichten die praktisch is in gebruik. De bewoners willen de bestaande keuken inrichten met mooie meubelen en er een gezellige woonkeuken van maken.

Mij is gevraagd een plan uit te werken die de wens er een warme gezellige ruimte van te maken beschrijft.

Op basis van deze wensen en de levensstijl van de bewoners heb ik een interieurplan uitgewerkt. In dit plan zijn verschillende onderdelen uitgewerkt. Niet alleen de indeling van de aanvullende meubelen is bepaald. Ook onderdelen zoals verlichting, armaturen, kleur en materiaal komen aan bod.

Verschillende woonstijlen

Omdat in het gehele interieur verschillende woonstijlen zijn gecombineerd, heb ik ook hier gekozen de strakke stijl van het bestaande keukenblok aan te vullen met een contraststijl.

Een andere sfeer kun je op een vrij gemakkelijke manier creëren. Bijvoorbeeld door de witte strakke basis aan te vullen met stoere materialen. 

Daarnaast is het kleurgebruik ook sfeerbepalend.

Een ronde eettafel past in deze ruimte en de levensstijl het beste. De ronde vorm maakt dat je je makkelijk kunt bewegen in de keuken. Ook kunnen zo alle keukenfuncties goed gebruikt worden.

Naast dat de ronde vorm de rechte lijnen in de keuken doorbreekt, kun je aan een ronde tafel gemakkelijk wat extra stoelen plaatsen mocht dat nodig zijn. 

Kleur en materiaal

Om de voorgestelde sfeer te bereiken heb ik handgemaakte zelliges in het ontwerp opgenomen.

Door een gedeelte van de muur rondom het keukenblok te betegelen met deze mooie tegeltjes, breng je op een eenvoudige manier vorm en kleur toe. 

Verder is de witte strakke basis aangevuld met stoere handgreepjes. 

Ook is geadviseerd de kleuren op een speciale manier op de wanden aan te brengen. Hierdoor kan het effect van een lambrisering gecreëerd worden.

In het advies zijn verschillende aanvullende ideeën gegeven. Denk hierbij aan het toevoegen van persoonlijke items en accessoires.

Keuken inrichten en aankleden

De keuken is ingericht met meubels die praktisch zijn in gebruik, maar comfortabel genoeg voor de ontbijt en lunchmomenten. 

Natuurlijk zijn het de details in de meubelstijl, armaturen en accessoires die de puntjes op de i zetten. Dit is uitgewerkt en gevisualiseerd in het interieurplan.  

Meer inspiratie en ideeën om je keuken in te richten of op te knappen vind je op mijn Pinterest borden.