Kinderkamer Houten

Meisjeskamer

Dit interieuradvies kinderkamer voor een gezin uit Houten, is gemaakt voor een lief stoer meisje. De ouders wilde graag wat ideeën voor de inrichting en aankleding van de nieuwe meisjeskamer. Het is ook de bedoeling dat de kleine in de nabije toekomst lekker kan spelen op haar kamer. Verder was de wens een meidenkast in het ontwerp mee te nemen. De bestaande vloer en het bed blijven behouden.

Naar aanleiding van deze wensen en de mogelijkheden van de ruimte heb ik drie verschillende indelingsmogelijkheden gemaakt. Hierbij is rekening gehouden met de diverse activiteiten die op de kamer gaan plaatsvinden. Ik ben uitgegaan van het thema sprookjesbos, waarbij het thema in het slaapgedeelte wat subtieler is toegepast. Dit met als doel niet te veel prikkels te creëren die voor afleiding zorgen en de kleine meid dus haar rust kan pakken. Het speel gedeelte daarentegen is wat uitdagender in zowel beeldgebruik als de mogelijkheid diverse activiteiten te ontdekken of uit te voeren. Denk hierbij aan krijtverf op de muur, zelf een boekje pakken maar ook lekker spelen op een kleed. Gezien de leeftijd van het meisje ben ik uitgegaan van een lichte basis, die mee kan groeien in de tijd. Deze basis is aangevuld met frisse, vrolijke kleuraccenten.

 

Wil je ook een interieuradvies voor een babykamer of kinderkamer? Bekijk de mogelijkheden en ontdek wat ik voor je kan betekenen.