Kleur in mijn nieuwe huis, welke kies ik?

Online kleuradvies & Sfeer | Den Hoorn

Welke kleur gaan we in ons nieuwe huis gebruiken?  En hoe gaan we het sfeervol inrichten?

Deze familie had een bestaand huis gekocht in Den Hoorn. Het huis was volgens de bewoners zo goed als instap klaar, maar ze wilde uiteraard wel graag de muren en indeling aanpakken.

Door de vele mogelijkheden, zagen zij door de bomen het bos niet meer. De keuze tussen de vele kleuren en de vraag welke kleur het beste past bij de meubels, heeft ze doen besluiten om professionele hulp in te schakelen.

De familie wilde graag een advies voor kleuren die gebruikt konden worden in combinatie met de reeds aangeschafte meubelen, voor de woonkamer en de hal.

Ook wilde de familie graag tips over de toepassing van sfeerverhogende elementen bij de indeling van de woonkamer en hal.

Een warm thuiskomen gevoel met een wauw effect

De familie wilde graag een warme sfeer ervaren met een wauw effect. Samen met de meubels moest er een industrieel-landelijke look ontstaan.

Gezien de ligging van de ruimte en de lichtinval bereik je bij deze woning met koele blauwtinten niet de warme sfeer. In combinatie met industrieel-landelijk wordt regelmatig gebruik gemaakt van de kleur groen. En omdat de familie op zoek was naar een eigen bijzonder effect, heb ik bewust gekozen de kleur groen niet te gebruiken voor de wanden.

Welke kleur in mijn nieuwe huis ?

Op basis van de ontvangen informatie, het gesprek met de familie en de ligging van woonkamer, heb ik voor warme neutralen in grijs/bruine tinten gekozen. Samen met een stoere metallic kleur geeft dit een goede basis voor de sfeer en look die de familie wenst te bereiken. Deze kleurencombinatie past ook goed bij de kleur van de bank.

De gekozen kleuren in dit voorstel versterken elkaar en matchen goed met de andere elementen in de woonkamer en de hal. Door deze kleuren op een juiste manier toe te passen, heb je al een groot deel van de gewenste stoere en warme uitstraling bereikt.

De poedermatte uitstraling van een kalkverf geeft een warme sfeer in huis. Ook oogt het ruig en stoer. In de toelichting waarin ik de toepassing en eigenschappen van de verf weergeef, is ook een techniek geadviseerd waardoor extra geborgenheid kan worden gecreëerd.

De basis is een lichte en sfeervolle kleur. Aangevuld met onder andere een metallic variant krijgt het geheel net wat meer pit. De geadviseerde kleur heeft een eigentijdse en stoere uitstraling met een glanzend metaal effect. De metaaldeeltjes reflecteren het licht, waardoor de warme kleur altijd in beweging blijft. Deze kleurvariant staat prachtig met de zwart stalen poten in de meubelen en zwart stalen deur.

Warme sfeer

Om een warme sfeer te creëren is het belangrijk verschillende materialen en kleuren in evenwicht toe te passen. Zo is het nodig om naast vlakke en harde materialen ook voldoende zachte materialen te gebruiken. Door kleuren of tinten daarvan op verschillende plekken in de ruimte terug te laten komen zorg je voor balans. Het kleurgebruik en verschillende materialen zijn daarom opgenomen in de voorgestelde accessoires.

De Hal

In de hal heb ik gekozen voor een combinatie van kleuren waarvan één in een matte variant aan te brengen. In combinatie met houten en stoere zwarte materialen past het goed bij de sfeer in de woonkamer. En natuurlijk aangevuld met extra ideeën voor een bijzondere wandbekleding en kleurvlakken.

Welke kleur in jouw nieuwe huis?

Wil jij ook graag weten welke kleur jij het beste in jouw huis kunt gebruiken en zie je door de bomen het bos niet meer? Maak het jezelf makkelijk en laat een persoonlijk en op maat gemaakt advies opmaken.

Met dit persoonlijk en op maat gemaakt advies kom jij te weten welke ingrediënten jij nodig hebt voor een interieur dat in balans is qua aankleding. Klik hier voor meer informatie.

Heb jij geen idee welke kleur jij moet kiezen voor de muren in jouw (nieuwe) woning?

Laat mij je helpen en neem contact met mij op.

Meer inspiratie en ideeën om  vind je op mijn Pinterest borden.