Een handig speelhuisje in de woonkamer

Binnenkijken in Houten

Rondslingerend speelgoed of een eetkamertafel vol met tekenspullen? Dit te leuke speelhuisje in de woonkamer kun je redelijk eenvoudig zelf maken en de kinderen hebben een eigen speelplek.

De ouders  zochten een oplossing voor al het rondslingerde speelgoed en een handige eigen plek waar de dochters kunnen spelen. Uiteindelijk is besloten om een kinderbureautje te maken in de vorm van een speelhuisje. 

Voor dit gezin heb ik eerder een kinderkamer mogen ontwerpen. En ik vind het super leuk dat de ouders dit met ons willen delen. Een leuke DIY die je helemaal in de stijl van je eigen woonkamer kunt aankleden.

Speelhoek in de woonkamer

De meisjes zijn dol enthousiast met de nieuwe eigen speelhoek in de woonkamer.

Tekenen, knutselen en met vriendinnen de mooiste creaties loomen, het kan allemaal.

Zorg voor  goede verlichting, zodat de kinderen ook op donkere dagen of in de avond gebruik kunnen maken van het bureau.

Omdat er verlichting is aangebracht in het dak van het huisje, kan er ook in de avond of op donkere dagen gespeeld worden. Super handig en fijn voor de oogjes.

Het speelhuisje aankleden

De basis van dit huisje is gemaakt van hout. Dat maakt het makkelijk om een speelhuisje helemaal in de stijl passend bij jouw woonkamer aan te kleden.

Om het huisje goed aan te laten sluiten bij de woonstijl, hebben de ouders ervoor gekozen de basis wit te laten. Het huisje is geverfd en op de achterwand is een super leuk behang aangebracht.

De witte krukjes van IKEA maken het helemaal af.

TIP

Laat de kindjes zelf de achterwand mooi maken; door een leuke kleur schoolbordverf te gebruiken. Met krijt kunnen de mooiste tekeningen gemaakt worden.

Zelf een speelhuisje maken

Wil je ook een speelhoekje in de woonkamer met zo’n handig kinderbureau maken? Op het internet en Pinterest vind je verschillende beschrijvingen en handleidingen om zelf een bureauhuisje te maken.

Ook een speelhuisje in de woonkamer?

Geen DIY type of gewoon even geen zin........

Shop the look

De woonkamer is waarschijnlijk de plek waar je het vaakst bent en dus is het belangrijk dat deze helemaal naar je zin is. Maar dat voor elkaar krijgen, kan nog best lastig zijn. Door mijn ervaring als interieurstylist weet ik dat er altijd mogelijkheden zijn, ook voor jouw ruimte! Neem contact met mij op en laat mij je helpen.