Tuin inspiratie: mini Stijl inspiratie poll

Hoe werkt de mini Stijl inspiratie poll?

Op mijn Instagram account vraag ik een keuze te maken uit twee beelden. Aan de hand van het meest gekozen beeld ga ik vervolgens woonitems zoeken, helemaal in stijl van het beeld. Vandaar de naam mini stijl inspiratie poll. 

Typisch Frankrijk By Venes

Onlangs heeft de eerste poll plaatsgevonden. Er kon gekozen worden uit de Afrikaanse of Franse stijl. Het meerendeel heeft gekozen voor de Franse stijl.

.

Vive la France

Als ik denk aan het straatbeeld in Frankrijk, zie de sierlijke balkons met geraniums, de typische luiken waar de kleur in de loop van de jaren door de weersinvloeden gekenmerkt is. Een rij met platanen langs de weg en af en toe nog een oude deux chevaux.

Kenmerkend voor de Franse stijl is de elegantie. Herkenbaar zijn de sierlijke en verfijnde vormen. Goed zichtbaar in bijvoorbeeld het hekwerk en meubilair. De Franse stijl is ook kleurrijk. In een Frans stads-appartement, passen rijke stoffen zoals op de fluwelen fauteuil-tjes die je nu veel ziet. Het liefst in een asymmetrische vorm, die de elegantie versterkt. De poten van meubelstukken zijn verfijnd en of sierlijk. De muurbekleding is elegant maar wel met een stevig patroon. Diepe rijke kleuren zijn prachtig in oude panden met hoge sierlijke plafonds. Daar komen gordijnen van fluweel ook prima tot z’n recht. In een gemiddelde eengezinswoning adviseer ik dit minder snel. Daar is een goed evenwicht met andere materialen en kleuren in de ruimte nodig om te voorkomen dat er een benauwde sfeer ontstaat.

Frankrijk in je tuin of op je balkon

Stijl inspiratie interieur exterieur

Aangezien we richting de zomer gaan en waarschijnlijk veel in onze eigen omgeving buiten gaan genieten, heb ik gekozen de poll uit te werken met outdoor meubels en accessoires.

Zowel in de klassiek Franse stijl als de modern klassieke stijl heb ik met items van nu voor je geselecteerd. Voor de outdoor inspiratie items heb ik zachte pastellen gekozen.

Shop the look

Voeg deze items toe aan je tuin of balkon en je kunt onder het genot van een heerlijk kop koffie even wegdromen. Waan jij je al in de typische Franse straatjes met kleurrijke bloemen?

Stijl inspiratie interieur exterieur - meubels en accessoires
  1. Spiegelkozijn met houten deurtjes -Esschert design – VTwonen
  2. Stoel Toni – Fatboy – FONQ
  3. Bijzettafel – Gonja – Karwei
  4. Bistroset – Claire & Eef – Blokker
  5. Kussen – Hartman Belize – FONQ
  6. Sierkussen – Lafuma – FONQ
  7. Sierkussen – Envy – VTwonen
  8. Sierkussen -Hartman Silvan – FONQ
  9. Sierkussen – Hartman Anna – FONQ
  10. Tafellamp – Trellia – Westwing

.

Een bankje voor buiten multifunctioneel gebruiken? Dit is echt zo’n mooi handzaam meubel die je zowel binnen als buiten op verschillende manieren kunt inzetten. Doe inspiratie op met deze tien verschillende toepassingen voor je buitenbank.

Enkele producten in deze shop the look bevatten affiliatie links. Als je iets besteld via deze link, dan ontvang ik een kleine commissie. Ik link alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vind.

..