Krokodillen boerderij Frankrijk

Je waant je even in de tropen als je door de kassen van deze krokodillenboerderij in, Pierrelatte gelegen in de Ardèche, loopt. Reptielen, ruim 400 krokodillen en bijzondere planten en bloemen.

Botanische tuin Hibiscus en krokodillen. Interieur inspiratie

Gelijk bij binnenkomst treft je al veel krokodillen aan. Maar iets verder in de grote kas, daar komt je pas echt in een prachtige tropische wereld. Je kijkt je ogen uit, zoveel krokodillen en zo groot!

De paden lopen op een iets hoger niveau door de kas. Constant ben je omringt door prachtige tropische planten en bijzonder en kleurrijke bloemen. Wil je gaan voor een tropische of botanische sfeer in je interieur of tuin, hier doe je genoeg inspiratie op.  Lianen hangen tussen de bladen van de bananenbomen en palmbomen. 

Tropische planten en Botanische tuin olifantsoor. Urban jungle

Langs de paden zijn verschillende waterpartijen, waar je naast krokodillen of schildpadden ook prachtige waterplanten zult zien. Denk hierbij aan het mooie blad en de bloemen van de waterlelie.

Waterlelie Victoria tropische tuin Botanische tuin en krokodillen

Meer dan 600 plantensoorten zijn te vinden in de kassen. Deze zijn vaak zeldzaam en verrassend. De meer bekende soorten zoals bijvoorbeeld de Olifantsoor en verschillende andere palmen tref je natuurlijk ook aan.

Naast alleen al negen verschillende soorten krokodillen, zijn er ookfascinerende reptielen zoals reuzenschildpadden, hagedissen, slangen en anaconda’s, leguanen, hagedissen die je kan bewonderen. Verder zijn er vissen en tropische vogels.

krokodillen schilpadden Pierrelatte

Ik ben er nu meerdere keren geweest en geniet elke keer van de prachtige omgeving. Ook voor kinderen is dit een leuk uitje. Het is niet heel groot, prima voor een uitje van een dagdeel. Je vindt langs de paden op verschillende punten informatie over de dieren en planten. Deze informatie is beschikbaar in veel talen, ook in het Nederlands.  En ….  als een echte speurneus kunnen er voetsporen gevolgd worden. 

La Ferme aux Crocodiles. Schildpad en krokodil

In het buitenverblijf is de sfeer van binnen is doorgetrokken. Tussen de tropische planten en bloemen is bijzondere kunst te bekijken en een speeltuin voor de kleintjes.

Dit is witte tekst op de boel op te vullen naast deze foto

Meer inspiratie, lees mijn blog over het grootste bamboebos in Europa.